Lovenest

Fysiologisch kussen om te voorkomen dat het hoofdje van de baby “afvlakt”

0+


 • Ergonomisch en comfortabel
 • Ontworpen en gepatenteerd door een kinderspecialist
 • Aanpasbaar aan alle bedjes, ligstoeltjes en buggy's worden aangepast
 • Kan vanaf de bevalling worden gebruikt

Zoek dit product bij onze dealers

In de winkel On line

Delen op

Advies van Mijn Babylist
prijs
10-20 €

Eigenschappen

Gebreveteerd

Productbeschrijving

Lovenest Babymoov


 


Zoals wordt aanbevolen door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de rugligging de beste slaaphouding voor baby’s van 0 t/m 12 maanden.


Verschillende voorlichtingscampagnes in Europa, de Verenigde Staten en Canada, aan het begin van de jaren 90, hebben er toe bijgedragen dat met de rugligging het percentage overlijdensgevallen door wiegendood drastisch is afgenomen (-76%).


Hoewel er andere omstandigheden van beduidende invloed zijn op het risico van wiegendood (temperatuur, luchtkwaliteit, matras, etc.) blijft de rugpositie een kernelement. In deze slaaphouding blijft het gezichtje helemaal vrij, de risico’s op verslikking, verstikking en hyperthermie worden tot het uiterste geminimaliseerd.


En hoewel deze aanbevelingen zeker opgevolgd moeten worden, brengen ze enkele nadelen met zich mee die bekend zijn bij kinderartsen en osteopaten, zoals de positionele plagiocefalie (plat hoofdje). Maar hiervoor bestaan oplossingen!!


 


 


De plagiocefalie 


Totdat een baby een jaar oud is, is de schedel zeer vervormbaar. Met de uren die worden doorgebracht met het slapen op de rug, zoals aanbevolen, rust het hoofdje van een baby vrijwel altijd op dezelfde ‘zone’. Dit kan wat tegenwoordig de benaming syndroom van het platte hoofdje genoemd wordt, of te wel positionele plagiocefalie, met zich meebrengen.


Trouw aan zijn voorzorgsbeginselen, lanceert Babymoov in 2006 het Lovenest: een hartvormige hoofdsteun voor een mooi rond hoofdje!


Lovenest Babymoov


Ontwikkeld en gebrevetteerd door Doctor Manuel Maidenberg, kinderarts, is het Lovenest DE originele, ergonomische hoofdsteun. De speciale, schuine vormgeving garandeert een homogene verspreiding van de druk op de hele schedel van de baby, om zodoende een plat hoofdje te voorkomen.


Niet al het gewicht rust op het achterhoofd: uw baby behoudt een mooi rond hoofdje, zonder daarbij in zijn bewegingen of in het slaapcomfort gehinderd te worden. 


Het Lovenest is comfortabel dankzij de speciale vormgeving (hartvormig) en kan in combinatie met alle bedjes, wipstoeltjes, kinderzitjes en kinderwagens gebruikt worden.


Het kan vanaf de geboorte gebruikt worden. Het babyhoofdje wordt op een egale wijze ondersteund, en de druk wordt verspreid om een plat hoofd te voorkomen.


 


 


Verken de Slaapcomfort gamma voor uw baby


Verken de Portret van Dr. Maidenberg, ontwerper van het LOVENEST

Technische informatie

KleurSmokey, White, Blue


Afmetingen24 x 23 x 3 cm

Product ondersteuning


Ouders standpunten

Ouders, geeft uw mening

Ouders, geeft uw mening

* Verplichte velden

Dan houdt u misschien ook van…

Cosydream Cosydream
 • Perfecte positie de rug
 • Geïntegreerde hoofdsteun voor een goed rond hoofd
 • Beperkte ruimte om de baby gerust te stellen
Zie een product
Bibed Bibed
 • Ontwikkeld door een osteopaat
 • Anti-reflux
 • Voorkomt het risico van platte kop
Zie een product
Luiers Luiers
 • Ontworpen door de moeders, voor de moeders
 • Veelvuldig gebruik
 • Ultrazacht
Zie een product